0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Zavorne ploščice in vzdrževanje

Zavorne ploščice in vzdrževanje

06.05.2022

Čistila za zavore Kent

Zavorni sistem je eden ključnih delov vozila v povezavi z varno vožnjo. Del zavornega sistema so tudi zavorne ploščice, ki zahtevajo vestno in natančno vzdrževanje. Zavorne ploščice je treba ob vsakem servisu vozila temeljito pregledati, jih očistiti in z njih izpihati prah. Preveriti je treba, ali so načete od rje. Ko se obrabijo, jih je treba zamenjati. Na obrabo zavornih ploščic vas lahko obvesti kontrolna lučka na instrumentni plošči, sami pa lahko opazite, da zaviranje ni učinkovito, slišite lahko tudi neprijeten zvok drgnjenja ob zaviranju, hkrati pa je položaj stopalke vedno nižje.

Življenjsko dobo zavornih ploščic je možno podaljšati z normalno uporabo. To pomeni, da noga ni neprestano na zavornem pedalu in tako, da v zimskem času redno pere podvozje vozila.

Z rednim vzdrževanjem in čiščenjem pa je možno tudi podaljšati njihovo življenjsko dobo in odpornost proti koroziji.

V liniji izdelkov znamke Kent najdete čistilo zavornih delov Brake Parts Cleaner 2, ki deluje pod visokim pritiskom, brez klora, se hitro suši in je oblikovano za čiščenje diskastih (kolutnih) in bobnastih zavor ter sklopk. Njegova prednost je, da ga lahko razpršimo pod vsakim kotom in ne poškoduje gume, najlona in plastičnih delov.

Čistilo za zavorne diske
Brake Parts Cleaner 2 - Čistilo zavornih delov


Čistila za platišča

Ponujamo tudi zaščitni sprej za zavorne diske Brake Disc Rust Protection. Gre za prozorni premaz, ki ščiti zavorne ploščice pred korozijo. Preprečuje nastanek korozije na zavornih kolutih, s stalno uporabo pa ohranjate privlačen videz vozila, kar se lahko obrestuje pri prodaji vozila. Varen je za uporabo v delavnicah in preizkušen s TÜV NORD.

Za odstranjevanje umazanije in ostanke zavornega prahu iz platišč priporočamo uporabo specialno razvitega čistila za platišča Kent Alloy Wheel Cleaner, ki upočasnjuje njihovo ponovno hitro kontaminacijo in zagotavlja lesk in sijaj koles.


Alloy Wheel Cleaner - Čistilo platišč

Preverite tudi ostalo ponudo čistil za vozila in ponudbo aditivov za motorje za boljše delovanje vašega vozila.