0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Asistenčni sistemi bodo delovali le, če bo vozilo čisto

Asistenčni sistemi bodo delovali le, če bo vozilo čisto

24.04.2022

Moderni avtomobili imajo kopico asistenčnih sistemov, ki delujejo v kombinaciji s kamerami, radarji in senzorji, ki vseskozi spremljajo dogajanje v prometu krog in krog vozila. V primeru voznikove nepazljivosti, med vožnjo po cesti ali med parkiranjem, znajo sami zaznati nevarnost in tudi poseči v krmiljenje vozila in zavorni sistem.

Vendar pa so našteti moderni sistemi predvsem pozimi, pa tudi v slabem vremenu, izpostavljeni snegu, mrazu soli in umazaniji. Sistemi so sicer testirani v vseh možnih vremenskih pogojih in temperaturah, ki jim načeloma ne povzročajo težav, občasno pa jih lahko “zmede” sneg ali umazanija na površini kamere in radarja. Težava izgine, ko očistimo sneg s senzorja, včasih pa moramo avto očistiti umazanije.

Dejstvo je, da lastniki pogosto pozabljajo na skrb za pravilno delovanje vseh teh sistemov, zato avto ne more pomagati vozniku ravno v razmerah, ko bi prišla pomoč različnih asistenčnih sistemov najbolj prav. Pri slabem vremenu je zelo pomembno, da pred začetkom potovanja senzorje temeljito očistite.

Pri jutranjem čiščenju ledu z oken je še posebej pomembno, da voznik ne pozabi na predel na vrhu vetrobranskega stekla, kjer so pri novejših avtih za steklom nameščene kamere. Ledu, snega in umazanije je treba očistiti tudi parkirne senzorje.

Priporočamo čistilo za stekla All Purpose Foam Cleaner iz linije izdelkov Kent. Večnamenska čistilna pena zagotavlja, da so po uporabi stekla kristalno čista, hkrati pusti prijeten in čist vonj.