0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Čiščenje kaminov in peči

Čiščenje kaminov in peči

05.01.2024

Privlačna domačnost lesa, ki počasi gori v peči ali kaminu, je zadnja leta tudi zelo modna, zato se za takšno ogrevanje odloča veliko ljudi. V kurilni sezoni se je treba zavedati, da vzdrževanje in redno čiščenje, to pomeni čiščenje vsak dan, podaljša življenjsko dobo ter poveča učinkovitost kaminov in peči.

Na trgu so tehnični pripomočki v obliki sesalnikov za pepel, ki so posebej razviti za sesanje prahu in ostrih trdih delcev v kaminu in pečeh. Redno je treba očistiti pepel, ki ostane v rešetki. Prazniti je treba posodo za pepel, vsaj enkrat na leto je treba odpreti čistilne odprtine, ter omesti saje.

Pazite, da so čistilne odprtine pravilni zaprte in posoda za pepel pravilno vstavljena.

Pomembno je, da se čiščenje stekla na kaminu opravi pred kurjenjem, saj je takrat kamin ohlajen, prav tako pa pepel, ki nastane pri zgorevanju drv. Po gorenju so stekla na kaminu rjava, stene kurišča pa črne od saj in jih je treba očistiti.

Z navadnimi čistilnimi sredstvi porabimo veliko časa, da povsem očistimo steklo. Zato priporočamo uporabo čistila za steklo za kamine in peči Fireplace and Furnace Glass Cleaner proizvajalca Caramba. To visoko učinkovito čistilno sredstvo z aktivno peno temeljito odstrani trdovratne umazanije s stekla in pečice. Njegova posebnost je, da hitro in temeljito raztaplja umazanijo kot so saje, madeži masti in olja, produktov zgorevanja in smole. Uporablja se ga lahko za čiščenje stekla, primerno pa je tudi za steklo-keramiko, kuhalne plošče, keramične ploščice, lončene ploščice, keramiko ter kuhinjske nape iz krom jekla ter nerjavečega jekla.