0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Čiščenje tapeciranih površin

Čiščenje tapeciranih površin

05.04.2022

Tako kot je za podaljšanje življenjske dobe vozila, ohranjanje njegove vrednosti in dobro počutje med vožnje v njem pomembno, da so čista stekla ali armaturna plošča, tako je pomembno tudi, da so čiste tapecirane površine v vozilu. To velja tako za prevleke sedežev, kot stropne površine in obloge vrat.

Notranjega čiščenja se moramo lotiti sistematično, saj je tam poleg različnih vrst materialov, tudi veliko težje dostopnih površin, razpok in rež. Pomembno je, da se uporabi profesionalna čistilna sredstva, ki niso agresivna, ne puščajo madežev, hkrati pa z njimi privarčujete na času.

Če so sedeži politi s pijačo, uporabite vodni sesalec, saj se lahko sicer zaredijo mravlje sladkor pa privablja ose.

Armaturno ploščo najprej očistite s čistilom za notranje obloge, nato pa njeno površino v celoti premažite s sredstvom za armaturno ploščo, ki povrne sijaj in preprečuje nalaganje prašnih delcev. Za čiščenje zračnih rež uporabite čopič. Pri odlagalnih površinah je treba odstraniti gumijaste dele v predalčkih, saj se spodaj nabere veliko umazanije in prahu. Pravilo je, da notranjost avtomobila čistite redno.

Na trgu obstajajo univerzalna čistila, vendar pa morate v tem primeru uporabiti več čistil, ki zasedajo police v garažah. Bolje je uporabiti specializirana večnamenska čistila, ki bodo temeljiteje odstranila na primer umazanijo iz prevlek, za katere velja, da je gosto tkane prevleke težje očistiti. Če so sedeži politi s pijačo, uporabite vodni sesalec, saj se lahko sicer zaredijo mravlje, sladkor pa privablja ose.

Za čiščenje armaturne plošče priporočamo novo večnamensko čistilo v obliki pene New All Purpose Foam Cleaner iz serije čistil Kent, ki je popolnoma varno za uporabnika. Čistilo je primerno za uporabo na večini površin, njegova prednost pa je, da se hitro suši in ne pušča madežev. Za čiščenje tkanine, preprog in oblazinjenih ter plastičnih delov uporabite čistilo Upholstery Cleaner. Visoko koncentrirano čistilo, ki je nestrupeno in nejedko, pušča pa prijeten vonj po limoni, razredčite z vodo v razmerju 1:30 in očistite želene površine.