0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Dišeče palčke in dišeče sveče Areon

Dišeče palčke in dišeče sveče Areon

01.09.2022

V vsakem prostoru si želimo čist, svež in prijeten vonj. Prijeten vonj pogosto popestrimo z dišečimi palčkami. So preprost in učinkovit način za spreminjanje občutkov v prostoru. Ko stopimo v prostor, se spremeni naše razpoloženje in tako lahko vplivajo na dojemanje prostora, kot tudi sebe. 

Priljubljene so pri terapiji, meditaciji, obredih, pa tudi kot deodorant, repelent prostoru ali dodatek k dekoraciji. Dišeče palčke so priljubljene predvsem v wellness-ih, spa centrih, prostorih, kjer je estetika pomemben dejavnik dobrega počutja. Ravno to pa je razlog, da se vedno pogosteje uporabljajo tudi v domačem in službenem okolju. V stekleničko, napolnjeno z eteričnimi in dišečimi olji, vstavite palčke, ki vsrkajo dišavo in na tak način oddajajo vonj.

Različne dišeče palčke imajo različno delovanje glede na  njihov vonj in sestavo, vendar pa večina pozitivno vpliva na energetskem in duhovnem nivoju. Voh je zelo pomembno čutilo in dišava naj bil imela močno povezavo z našim spominom ter čustvi. Določen vonj lahko sproži spomine, izboljša razpoloženje in spodbudi sprostitev. Vzpodbuja našo domišljijo, motivacijo in samozavest. Pomaga nam lahko, da se lažje sprostimo, pri zmanjševanju stresa, depresije in nespečnosti.

Alternativa dišečim palčkam pa je lahko dišeča sveča, ki jo prižgete, ko si želite ustvariti posebno ozračje v prostoru. Pričara romantično vzdušje, dobro podlago za zabavo ali nas zgolj samo pomirja, ko počivamo. Nič ni boljšega kot vstopiti v prostor in vonjati čudovito aromo, ki poudarja njegovo estetiko. Tudi svečo je potrebno pravilno uporabljati, da bo gorela s plemenitim ognjem in da bo njen izkoristek maksimalen. 

Pri prvi uporabi sveče je potrebno, da le-ta gori toliko časa, da se zgornja plast utekočini od roba do roba. Če se zgornja plast ne utekočini, bo nastal ''spominski obroč''. Ko se le-ta enkrat ustvari, se bo pri nadaljnjem gorenju le še poglabljal. Pri gorenju sveče igra pomembno vlogo tudi dolžina stenja. Primerna dolžina stenja je 5 mm. Naenkrat sveča lahko gori različno dolgo, odvisno od njene velikosti, vendar ne več kot štiri ure. Po štirih urah jo je priporočljivo ugasniti, nato pustiti, da se popolnoma ohladi, ji odrezati stenj in nato jo lahko ponovno prižgemo. Svečo je priporočljivo dokončno ugasniti, ko je na dnu približno 1 cm voska, saj vročina, ki se pri gorenju sveče sprošča, lahko povzroči poškodbo površine, na katero je sveča položena.