0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Profesionalne polirne paste

Profesionalne polirne paste

24.04.2024

Poliranje plovil je ključen proces za vzdrževanje plovila in pomembno vpliva na videz plovila. Prav tako s poliranjem plovil poskrbimo za zaščito površine pred vremenskimi vplivi, soljo, UV žarki in drugimi dejavniki, ki lahko poškodujejo ali obrabijo površino plovila. Pri poliranju plovil se uporabljajo različne polirne paste, ki se razlikujejo po granolaciji. V tem članku vam bomo predstavili različne vrste polirnih past znamke Nautic Clena, katerih izdelki so specializirani za vzdrževanje in čiščenje plovila.

 

Kako izbrati pravo polirno pasto?

Izbira prave polirne paste je odvisna od stanja površine vašega plovila in želenih rezultatov, zato najprej ocenite stanje površine. Če je površina močno oksidirana ali ima globoke praske, začnite z grobo polirno pasto. Če je površina v relativno dobrem stanju, bo morda zadostovala srednja ali fina pasta.

Priporočamo vam, da vedno uporabite testno območje in preizkusite polirno pasto na majhnem, skritem delu površine plovila, da ocenite njeno učinkovitost in preverite, ali dosega želeni rezultat.

Za najboljše rezultate pa uporabite večstopenjski postopek, ki vključuje grobo, srednjo in fino polirno pasto. Tako boste zagotovili, da odstranite vse vrste poškodb in dosežete vrhunski sijaj.

Vse Nautic Clena polirne paste so polirna pasta nove generacije, izdelana na osnovi mikro kristalov PolygradTM.

NAUTIC CLEAN 13.5 je zelo groba polirna pasta, ki vsebuje mikro kristale. Namenjena je obnovi poškodovane barve in gelcoata, učinkovita pa pri odstranjevanju globokih prask in poliranju močno oksidiranih površin. Uporabljajo se kot prvi korak v procesu poliranja, še posebej na zelo obrabljenih ali zanemarjenih površinah.

 

NAUTIC CLEAN 13 je groba polirna pasta, primerna je za obnovo zbledele barve in gelcoata.

NAUTIC CLEAN 12 je srednje groba polirna pasta, ki se uporabljajo za odstranjevanje srednje velikih prask in oksidacije in je primerna za obnovo zbledele barve in gelcoata.  Pogosto se uporabljajo kot drugi korak po uporabi grobe polirne paste za pripravo površine na fina polirna sredstva.

NAUTIC CLEAN 11 pa je fina polirna pasta in je, ki se uporablja kot zaključni premaz na barvi in gelcoatu. Po predhodni obdelavi površine s polirnima pastama P13 PRO-CUT in P12 PRO-MEDIUM, pasta P11 PRO-ULTRA FINE zagotavlja popoln rezultat. Uporaba te paste je namenjena odstranjevanju drobnih prask in hologramov, ki lahko nastanejo med poliranjem z grobimi in srednjimi pastami. Uporabljajo se kot zaključna faza za dosego visokega sijaja in popolne gladkosti površine

NAUTIC CLEAN 23 je polirna pasta za kovino oziroma je posebno loščilo za obdelavo kovin (nerjaveče jeklo, krom, aluminij, baker, medenina, srebro). Fini abrazivni mikrokristali odstranjujejo površinske praske, deoksidirajo, čistijo in polirajo.

 

Vsaka polirna pasta iz linije NAUTIC CLEAN je zasnovana za specifične potrebe poliranja in obnove površin plovil. Uporaba ustrezne paste glede na stanje površine zagotavlja najboljše rezultate, od grobe sanacije do finega sijaja in zaščite. Sledite navodilom na izdelku, saj ima vsaka polirna pasta specifična navodila za uporabo, vključno s priporočeno hitrostjo polirnega stroja in časom poliranja. Sledenje tem navodilom bo zagotovilo optimalne rezultate.

Poliranje plovil je umetnost, ki zahteva potrpežljivost in natančnost. Z izbiro prave polirne paste glede na granolacijo in pravilnim postopkom lahko dosežete izjemne rezultate, ki bodo vašemu plovilu vrnili sijaj in zaščito.