0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Enostavno in učinkovito popravilo poškodovanega laka vozila

Enostavno in učinkovito popravilo poškodovanega laka vozila

21.04.2022

Zimske temperature, sneg, led in sol na avtomobilu puščajo posledice, zato je treba redno pregledovati in zaščititi karoserijo pred morebitnimi poškodbami.

Novi avtomobili so vse bolj odporni proti soli in vremenskim pogojem, ki se spreminjajo. To pomeni, da so boljši zaradi boljših tehnologij zaščite samih materialov in modernejših metod nanosov ter konstrukcije. K temu veliko pripomore tudi uporaba drugih materialov, ki so bolj odporni proti koroziji. Veliko komponent na avtomobilu je skritih pod zaščitnimi plastikami, nekaj pa je nadomeščenih z materiali, kot je aluminij. To vseeno ne pomeni, da vozila ni treba več vzdrževati in skrbeti zanj.

Če ste se pozimi vozili po podeželju, kjer je na cestah več peska in kamenja, je vaš avtomobil tudi bolj izpostavljen mehanskim poškodbam. Sprva nedolžno luščenje barve lahko v kombinaciji s soljo povzroči rjavenje pločevine, zato je treba ustrezno in pravočasno ukrepati. Da se korozija ne bi nadaljevala, je treba poškodbe na avtomobilu zaščititi z barvo, koloteke in podvozje, kjer se nabere največ umazanije in soli, pa sprati s sladko vodo. Sončni dnevi so tudi v zimskih dneh vsekakor idealni, da svojega konjička temeljito očistite tako od zunaj kot od znotraj.

Pri AT Team nudimo širok nabor izdelkov, s katerimi lahko temeljito zaščitite vozilo pred zunanjimi vplivi. Priporočamo uporabo voska za podvozje Underbody Wax iz linije izdelkov Kent. Premaz je narejen na osnovi voska z odličnimi lastnostmi protikorozijskega delovanja. Vosek je v črni in rji barvi. Nanese se ga lahko na: podvozje avtomobila in tudi počitniške prikolice in splošno na kovine. Njegova prednost je odlična zaščita proti koroziji, odporen je proti poškodbam, omogoča dolgotrajno zaščito, prodre in zaščiti težko dostopne predele, hkrati pa ima dobre lastnost sprijemanja na površino.