0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Kako nad smrad v vozilu?

Kako nad smrad v vozilu?

06.04.2022

Polito mleko, cigaretni vonj, bruhanje in drugi neprijetni vonji, ki se zažrejo v potovalni kabini avtomobila, veljajo za trdovratne. Smrad v vozilu se je s klasičnimi metodami čiščenja nemogoče znebiti.

 

Pralni praški, sesalci, prezračevanje ne pomagajo. Z njimi lahko naredimo še več škode, saj so jedki in lahko na tkanini pustijo madeže, ki se jih ne boste nikoli več znebili. Ko pride do razlitja tekočin, hrane ali bruhanja, je ključno, da čim prej poskrbite za omejitev škode in temeljito očistite vozilo s specialnimi sredstvi. Za čiščenje je treba uporabiti posebna, ekološka čistila.

 

Da se znebite neprijetnega vonja, je treba očistiti ves avto.

 

Z zračenjem avtomobila se smradu ne da znebiti. Potrebno je imeti čistila, ki učinkujejo tudi po tem, ko je avtomobil očiščen. Smrad je še hujši poleti, ko se avtomobil segreje na soncu. Enako kot z bruhanjem je s politim mlekom. Pri čiščenju sedežev je treba biti previden, saj so sedeži v modernih avtomobilih električno nastavljivi, ogrevani, hlajeni … Vsak material zahteva različna čistila in postopke čiščenja. Pri nakupu otroških sedežev pazite, da se blago čim bolj enostavno odstrani iz sedeža. Na otroškem avtomobilskem sedežu je v povprečju dvakrat več bakterij kot na deski straniščne školjke. Zaradi občutljivosti otrokove kože na razna čistila je najbolj priporočljivo oprati prevleko otroškega sedeža ročno ali v pralnem stroju, za čiščenje pa uporabljati profesionalna sredstva za nego.

Napaka, ki jo počnejo uporabniki vozil je, da sedež, ki je pobruhan, odstranijo iz vozila in ga operejo z visokotlačnim čistilcem. To pomeni malo dela s pranjem sedeža, ki se nikoli ne presuši, saj je v sedežih pena. Čiščenje s specialnimi sredstvi in preparati je treba naredi na suho. Če vozilo smrdi po cigaretnem dimu, morate oprati ves tekstil v prostoru. To velja tudi za preproge. Očistite jih vsaj dvakrat, da boste odstranili tudi vonj, ki se je zažrl globlje v material.

Za odstranjevanje smradu iz vozila priporočamo odstranjevalec vonjav Odour Remover iz linije čistil Kent. Njegova posebnost je dolgotrajni učinek, ne vsebuje silikonov in je varen za uporabo v avtomobilskih delavnicah. Potrebno ga je nanesti na površine, ne razpršiti v zrak, da prodre v površino, jo nevtralizira in osveži. Po večkratni uporabi odstrani tudi vonj po nikotinu. Materiale, občutljive na vodo, je potrebno preskusiti na skritem mestu.