0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Kako odstraniti madeže iz tlakovcev

Kako odstraniti madeže iz tlakovcev

27.03.2022

Tlakovci pred hišo izgledajo lepo, a le če na njih ni madežev. Tlakovane površine je precej enostavno očistiti, saj lahko zemljo z njih hitro speremo s curkom vode. Drugače je z trdovratnimi madeži mazalnega olja, motornega olja, olja za menjalnike, kot tudi kurilnega olja in dizelskega goriva, ki jih je z vodo nemogoče odstraniti iz tlakovanih pločnikov, tlakovcev, robnikov, garažnih tal, teras, dovoznih poti, …

Poleg grdih madežev je treba upoštevati še nevarnost vpojnih snovi in njihov vpliv na okolje v katerem živimo. Raznorazna olja in nafta namreč takoj prodrejo v tlakovane površine. Rešitev za to je hitro ukrepanje. Površinski madež prekrijemo z vpojnim materialom KENT pesek za absorbiranje, ki je granulatni pesek, ki vpije olja, nafto in druge snovi. Ta pesek enostavno pometemo in odstranimo. Snov, ki je prodrla v tlakovce, pa je bolj trdovratna za odstranitev.

Zato je treba uporabiti posebna čistilna sredstva, ki so razvita in izdelana za posebej trdovratne madeže, imajo globinski učinek in tudi funkcijo razmaščevanja. Pred uporabo velja preizkusiti odpornost podlage na delovanje čistila na neopaznem mestu.

Treba je uporabiti posebna čistilna sredstva, ki so razvita in izdelana za posebej trdovratne madeže, imajo globinski učinek in tudi funkcijo razmaščevanja.

Priporočamo KENT Oil Stain Remover - odstranjevalec madežev, ki je namenjen za vse vpojne in ne-vpojne podlage, zaradi svoje zgoščene konstrukcije pa deluje učinkovito tudi na močno nagnjenih površinah, kot so npr. dovozi v garaže. V primeru zasušenih madežev, ki so dlje časa prisotni na tlakovcih, postopek po potrebi ponovimo, pri čiščenju pa si lahko pomagamo z uporabo visokotlačnega čistilca in krtač.