0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Kako rešiti vijak s poškodovano glavo?

Kako rešiti vijak s poškodovano glavo?

05.05.2022

Vulkanizerji in tudi avtomehaniki se pogosto znajdejo pred izzivom, kako odstraniti vijak, ki ima poškodovano glavo. Preveč zategnjene vijake recimo pogosto rešujejo tako, da vanj najprej zvrtajo luknjo in tako zmanjšajo notranje napetosti vijaka. Še večkrat se zgodi, da se vijak odtrga in je treba steblo vijaka izvrtati ven. Največkrat je treba izvrtati določen premer v center, kar se stori s posebnimi orodji. Na ta način zrahljamo vijak. Spet drugič je treba sam vijak dodatno segrevati. Velikokrat pomaga tudi indukcija. Odvisno od tega, ali je odlomljen vijak na podvozju ali motorju.

Še lažje je delo z uporabo gela SG15, ki ustvarja trenje in je bil zasnovan za pomoč pri odstranjevanju vijakov s poškodovanimi glavami. Pri nanosu na poškodovane glave vijakov in zaobljene matice omogoča boljši oprijem orodja, pri čemer lahko vijak privijete ali odvijete in tako prihranite dragocen čas. Izdelek prav tako podaljša življenjsko dobo orodja in preprečuje prezgodnjo menjavo le-tega, kot npr. zaradi poškodovanih konic na izvijačih. Gel je vsestranski za uporabo, saj se ga lahko uporablja na križnih, torx vijakih, vijakih s šestrobo glavo. Lahko se uporablja tudi na zaobljenih maticah. Gel poveča vrtilni moment do od 400 do 800 odstotkov.

Naš nasvet: Nanesite le kapljico izdelka SG15 na poškodovano glavo vijaka. Z orodjem razporedite izdelek v odprtino na glavi vijaka. Odvijte ali privijte vijak kot običajno.