0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Le s čisto čelado bo vožnja na motorju varna

Le s čisto čelado bo vožnja na motorju varna

24.03.2022

Za udobno in varno vožnjo motornega kolesa je nepogrešljiva dobra motoristična čelada. Tudi najbolj kakovostna in najdražja čelada ni varna, če ni pravilno vzdrževana in redno očiščena. Zanemarjena in umazana čelada predstavlja tveganje za motorista in ostale udeležence v prometu.

Čelado bi morali vozniki enoslednih vozil čistiti po vsaki vožnji, umazan vizir pa že med samo vožnjo. Skozi umazan vizir se vidi tudi do 40 odstotkov slabše, kot pri čistem, kar vpliva na vidljivost in s tem na varno in udobno vožnjo.

Umazan vizir je potrebno očistiti že med samo vožnjo.

Kako se pravilno lotiti vzdrževanja motoristične opreme?
 

Če je vizir na motoristični čeladi izpostavljen zunanjim vplivom, kot so dež, insekti, saje, olja in smog, ga je treba čistiti že med samo vožnjo, oziroma, ko uporabnik opazi umazanijo na zunanjosti čelade in vizirja. Čelado in vizir se lahko čisti z navadno mlačno vodo, še bolje pa s posebnimi čistilnimi sredstvi, kot je na primer sprej za čiščenje čelade in vizirja iz Modre linije proizvajalca Caramba. Sprej je bil posebej razvit za čiščenje čelad. Profesionalna čistila so posebej učinkovita v poletnih mesecih, ko se umazanija in insekti primejo, oziroma "zapečejo" na vizir, ter jih je zelo težko odstraniti. Svetujemo, da tovrstno umazanijo čistite sproti, po končani vožnji, saj se jo kasneje težje odstrani.