0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Ob razlitju tekočine v delavnici je treba ukrepati hitro

Ob razlitju tekočine v delavnici je treba ukrepati hitro

30.03.2022

Razlita nafta ali olje je pogost pojav v mehaničnih delavnicah in garažah. Ne glede na to, ali vozilo pušča olje, ali pride do razlitja med menjavo olja oziroma popravilom vozila, je ključnega pomena hitro ukrepanje. Grdega madeža se boste znebili s profesionalnimi čistili, hkrati pa bo delavnica ostala varno okolje za delo.

Mehaniki žal pogostokrat ne posvečajo pozornosti madežem, ki na tleh delavnic nastanejo zaradi razlitja različnih tekočin. Pa bi morali, saj je kemijska struktura tekočin in snovi v vozilih nevarna za okolje v katerem delamo in živimo. Snov lahko s čevlji iz delavnice prenesemo tudi v stanovanje. 

Bencina, nafte in olja ne moremo očistiti z vodo.

 

 

Ko pride do razlitja bencina, nafte ali olja je pogosto prva reakcija, da se razlite tekočine lotimo s curkom vode. Olje in voda ne gresta skupaj, zato to ni rešitev. Na ta način ne boste razredčili olja. Za uspešno čiščenje olja ali nafte morate uporabiti material, ki vpija tekočino. Priporočamo vpojne granule Kent  Oil Absorbent Granules - Absorbcijski pesek iz visoko kakovostnega materiala, ki vpije maksimalno količino tekočine. Prav tako nudi odlično rešitev na spolzkih površinah. Vpije vse vrste avtomobilskih, industrijskih in gospodinjskih izlivov, kot so olje,voda, topila, kisline, …

V kolikor pa se vam razlije tekočina na manjši površini pa obstajajo granule za vpijanje tekočine. Priporočamo izbiro čistila iz linije Kent, ki se spremeni v gel, tega pa se po nanosu enostavno odstrani z metlo in smetišnico. Njegova posebnost je, da vpije 100-kratnik svoje teže in je primeren za vse tekočine, ki so narejene na vodni osnovi. Druga možnost je uporaba odstranjevalca oljnih madežev iz linije Kent, ki po absorpciji ustvari bel film, hkrati pa ima globok učinek prodiranja. S hitro reakcijo tudi preprečimo, da bi olje steklo po vsej garaži. 

Za zasušene madeže priporočamo čistila za talne površine, bodisi za ročno, bodisi za strojno pranje. Posebnost čistil iz linije Kent je, da so večnamenska, saj raztapljajo trdovratno umazanijo in imajo visoko moč čiščenja. Hkrati so ekološka, saj ne vsebujejo silikonov, kar je za varno delo v delavnici izjemnega pomena.