0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Odstranjevanje znoja iz čelade

Odstranjevanje znoja iz čelade

20.03.2022

Tako kot čista zunanjost čelade za boljšo vidnost na motociklu, je za dobro počutje pomembna tudi čista notranjost čelade. Mehki, notranji materiali v čeladi v vročih poletnih dneh hitro vpijejo motoristov pot.

Vozniki motociklov prepogosto, tudi iz nevednosti, zanemarjajo čiščenje notranjosti čelade. Na notranjosti čelade in vizirja puščajo ostanke dihanja, kašljanja, kihanja, kot tudi ostanke prhljaja, las in potenja, zato v namen dezinfekcije in čiščenja uporabljamo posebna čistilna sredstva v obliki razpršila.

Tudi za čiščenje oblazinjenih delov Caramba ponuja profesionalno čistilno sredstvo. Čistilno sredstvo Caramba mehkim delom zagotovi svežino in odstrani neprijeten vonj po znoju.

Notranjost čelade napršimo s posebno aktivno peno, ki se vpije v vse dele blazinic čelade in iz nje izvabi umazanijo, ki jo po nekaj minutah dobro obrišemo s krpico iz mikro vlaken ali mehko bombažno krpo. Preden čelado uporabimo, počakamo da se posuši. Najbolje jo je posušiti na soncu ali s fenom. Dovolj je, da na ta način čelado očistim trikrat na leto. Pri tem ni potrebno razdirati čelade, ki ostane nedotaknjena in zato posamezne tekstilne dele in prati v pralnem stroju.