0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Osnovna pravila pri pranju avtomobila

Osnovna pravila pri pranju avtomobila

18.03.2022

Pranje avtomobila je na prvi pogled enostavno opravilo. A le, če se lastniki vozil pri pranju in čiščenju karoserije držijo osnovnih pravil. Pravilna nega ohranja avtomobil v dobri kondiciji in podaljša njegovo življenjsko dobo. Dobro negovan avtomobil je možno prodati hitreje in dražje.

Za temeljito čiščenje avtomobila ni dovolj le znanje, potrebujemo tudi prava čistila. Pogosta napaka pri domačem, ročnem pranju vozil je uporaba kuhinjskih čistil. Čistilnih sredstev za pranje posode ne smemo uporabljati za pranje vozil, ker vsebujejo preveč razmaščevalnih sredstev, ki odstranijo razno zaščito na vozilih, kot so voski, polimeri in UV zaščitna sredstva. Ker je vozilo sestavljeno iz različnih materialov, kot so lak, guma, plastika, steklo, krom..., je za kakovostno vzdrževanje potrebnih več različnih čistil.

Sestava čistil je prilagojena točno določenemu namenu oziroma točno določenemu materialu, zato je z njimi čiščenje različnih površin bolj učinkovito. Nano Wax & Wash - Nano šampon za pranje in voskanje iz linije čistil Kent se skoraj ne peni in ne vsebuje silikona. Šampon vsebuje nano delce in v zelo kratkem času doseže visoko stopnjo kvalitete čiščenja in učinkovitosti. Vsebuje mešanico voskov, ki na površini pustijo bleščeč sijaj. Prednost šampona je hitro sušenje, ne pušča prog in preprečuje nastanek vodnih madežev. Ker je na kolesih in pragovih vozila največ umazanije in peska, je pravilo, da avtomobil vedno čistimo od strehe navzdol. Pri čiščenju uporabimo različne specialne gobe, kot je visoko vpojna praktična goba z dolgo življenjsko dobo Large Sponge - Velika goba iz prodajnega programa Kent, in tudi krpe, ker je avto pri kolesih in pragovih najbolj umazan.

Pogosta napaka pri domačem, ročnem pranju vozil je uporaba kuhinjskih čistil.

Pri pranju tega dela vozila ostane na gobi največ umazanije, peska in drugih materialov, ki lahko poškodujejo barvo avtomobila. Avtomobil je priporočljivo oprati tudi spodaj (dno vozila), saj s tem dobro zaščitimo tiste dele vozila, ki so pozimi najbolj izpostavljeni soli in pesku. Ko je vozilo čisto, a še mokro, ga obrišimo z brisalcem, ki ima silikonsko gumo. S tem odstranimo večji del vode. Ne smemo pozabiti obrisati skritih delov med vrati in v predelu prtljažnega pokrova. Za zaključek avtomobil obrišemo s krpo za nego avtomobila. Po čiščenju avtomobil temeljito prezračimo, da se v njem ne bo nabirala vlaga.