0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Po končanem dopustu izpraznite in očistite avtomobil

Po končanem dopustu izpraznite in očistite avtomobil

25.03.2022

Po vrnitvi z dopusta temeljito očistite in operite avtomobil ter popravite poškodbe. Trdovratnih zasušenih madežev pozneje ne boste mogli odstraniti, hkrati pa se vam lahko v vozilu zaredijo mravlje.

Za začetek iz avtomobila pospravite prtljažnik in strešni kovček ter ju postavite na suho in varno mesto v garaži ali kleti. Če se boste naokoli še vedno vozili s prtljažnikom in kovčkom, se bo to zaradi večjega zračnega upora znatno poznalo pri vsakodnevno porabi goriva.

Po vrnitvi s potovanja čim prej povsem izpraznite avtomobil, da ne boste čez mesec ali več v njem našli ostankov hrane. Avtomobil temeljito očistite in operite, na koncu pa preverite morebitno škodo. Če so sedeži politi s pijačo, uporabite vodni sesalec, saj se lahko sicer zaredijo mravlje, sladkor pa privablja ose. Dlake živali je najlažje povleči na kup z mokro krpo in jih posesati. 

Prah se nabira v skritih kotičkih. Na odlagalnih površinah se pod gumjastimi deli nabere veliko umazanijo in prahu.

Armaturno ploščo najprej očistimo s čistilom za notranje obloge, nato pa njeno površino v celoti premažemo s sredstvom za armaturno ploščo, ki povrne sijaj in preprečuje nalaganje prašnih delcev. Za čiščenje zračnih rež uporabimo čopič. Pri odlagalnih površinah je treba odstraniti gumijaste dele v predalčkih, saj se spodaj nabere veliko umazanije in prahu.

Avtomobil temeljito očistite in operite, na koncu pa preverite morebitno škodo.

Ljudje se bojijo z vodo prati notranjost avtomobila. Strah je odveč. Novi avtomobili so vodotesni, elektronika pa dobro zaščitena.

Visoke poletne temperature škodijo notranjosti. Notranjost avtomobilov je izdelana iz plastičnih materialov, nekateri proizvajalci pa pri njih pogosto varčujejo. Visoke temperature lahko povzročijo poškodbe in bledenje plastike. Pri sestavljanju avtomobila v tovarnah porabijo veliko lepila, ki lahko pod ekstremnimi temperaturami popusti. Uporabite profesionalna sredstva za nego plastičnih površin. Priporočamo razpršilo Plastic Clean & Protect iz linije čistil KENT, ki neguje plastiko kjerkoli v vozilu, hkrati pa ne vsebuje silikona. Njegova funkcija je tudi antistatična, kar pomeni, da se po nanosu ustvari zaščitni sloj, na plastiki se zato ne nabira prah. Ali pa večnamensko čistilo New All Purpose Foam Cleaner, ki se ga uporablja za čiščenje stekla in armaturne plošče. Njegova prednost je, da se hitro suši, je enostaven za uporabo in ne pušča madežev.