0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Pomlad na avtomobilu razkrije rane, ki jih je pustila zima

Pomlad na avtomobilu razkrije rane, ki jih je pustila zima

19.04.2022

Zimske temperature, sneg, led in sol na avtomobilu puščajo posledice, zato je pred pomladjo čas, da ga pregledamo in pripravimo na toplejše dni.

Pomlad na marsikaterem avtomobilu razkrije rane, ki jih je pustila zima. Če ste se pozimi vozili po podeželju, kjer je na cestah več peska in kamenja, je bil vaš avtomobil bolj izpostavljen mehanskim poškodbam. Sprva nedolžno luščenje barve lahko v kombinaciji s soljo povzroči rjavenje pločevine, zato je treba ustrezno in pravočasno ukrepati. Da se korozija ne bi nadaljevala, je treba poškodbe na avtomobilu zaščititi z barvo, koloteke in podvozje, kjer se nabere največ umazanije in soli, pa sprati s sladko vodo.

V zimskih dneh se na splošno odsvetuje, da bi vozila predolgo stala, ker se na vseh sistemih, zavornih kolutih, ploščicah in bobnih nabira vlaga, kar je še posebej izrazito pri avtomobilu, ki ni v garaži. Veliko voznikov se tudi požvižga na pranje avtomobila in ga v pralnico odpeljejo, ko je že povsem umazan. Poleg tega skrb za avtomobil veliko pove o lastnikih.

Avtomobil se vedno čisti od strehe navzdol. To pa zato, ker je pri kolesih in pragovih najbolj umazan, prav tam pa na gobi, s katero perete avtomobil, ostane največ umazanije, peska in drugih materialov, ki lahko poškodujejo barvo vašega avtomobila. Pri tem uporabite čistilno sredstvo brez topil. Priporočamo Car Shampoo iz linije čistil Caramba, ki je brez topil, namenjen za ročno pranje osebnih avtomobilov in temeljito odstranjuje cestni prah, saje, ostanke soli.

Avtomobil je priporočljivo oprati tudi spodaj, saj s tem dobro zaščitimo dele vozila, ki so pozimi najbolj izpostavljeni soli in pesku. Underseal Agent iz linije Caramba je zelo kakovostno zaščitno sredstvo, ki se lahko naknadno lakira in je namenjeno za zaščito pred udarci kamenja za dno in vidne dele vozila, kot so spojler, prag, vrata, zadnji odbijač in blatnik.