0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Porumeneli žarometi zmanjšujejo vidljivost v temi

Porumeneli žarometi zmanjšujejo vidljivost v temi

25.04.2022

Avtomobilski proizvajalci so steklene avtomobilske žaromete zamenjali za plastične. Plastika z leti zbledi oziroma porumeni, s tem pa se močno poslabša svetilnost in s tem varnost pri vožnji v slabem vremenu ali temi. Porumenela plastika žarometov zmanjša vidljivost tudi do 80-odstotkov.

Poškodbe žarometov nastanejo tudi zaradi nekakovostnih in močnejših žarnic, ki jih lastniki vozil zamenjujejo s klasičnimi. Močnejše in poceni žarnice toplotno še bolj obremenjujejo plastiko, zato je pojav rumene barve še hitrejši.

Rešitev je v obnovitvi oziroma poliranju žarometov. Vozniške vraže pravijo, da je to možno narediti z zobno ščetko in zobno pasto, a učinek ne bo nikoli enak, kot, če za to uporabite namenske pripomočke za obnovitev žarometov. Tako vam tudi ni treba kupiti novega žarometa in pri tem odšteti veliko denarja.

Poleg pravih pripomočkov je treba imeti še spretne roke. Žarometov med popravilom ni treba odstraniti iz vozila. Blatnik in odbijač je treba pred delom zaščititi, potem pa porumenelo plastiko žarometa z granulacijami različnih brusnih papirjev, zbrusiti, s čimer odstranimo porumenelo plast s plastike.