0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Pranje vozila pozimi še posebej pomembno

Pranje vozila pozimi še posebej pomembno

01.12.2023

Zimsko pranje vozila je še pomembnejše kot pranje vozila v toplih dneh. Vozilo lahko s pravimi izdelki brez težav perete tudi v hladnejših dneh. Predvsem zato, da s karoserije, kolotekov in podvozja sperete sol in pesek. Ob tem je priporočljivo, da pranje v zimskem času začnete s strehe navzdol, saj je na spodnjem delu avta več zrnatih delcev, ki lahko poškodujejo lak.

Samo pranje karoserije v zimskem času ne zadošča, saj so na cestišču velike količine soli in peska, ki se zadržujeta na podvozju in kolesih. Te pospešujejo rjavenje vozila, zato je zelo pomembno, da vsaj po koncu soljenja opravite temeljito čiščenje koles in podvozja. Tudi sami lahko veliko naredite z uporabo visokotlačnega čistilnika, s katerim lahko dobro očistite koloteke in platišča. Če te možnosti nimate, je priporočljivo vsaj ob koncu obdobja nizkih temperatur avto odpeljati na čiščenje v avtomatsko avtopralnico.

Ob pranju pri nizkih temperaturah pod lediščem je treba odstraniti vso vodo, pri čemer je treba biti pozoren na razpoke, ključavnice in podobno. Priporočljivo je tudi, da tesnilne gume vrat namažete z glicerinom in ključavnice poškropite z zaščitnim sprejem.

Naš nasvet: Marsikdo pri pranju avta uporablja čistilo za posodo. To ni primerno, saj poškoduje lak. Predvsem je pomembno, da uporabite dve gobi za pranje. Obe gobi naj bosta kakovostni. Z eno očistite lakirane površine in stekla, z drugo pa vse preostalo.

V naši ponudbi najdete kakovostne izdelke testirane za pranje vozila v mrzlih zimskih dneh. Priporočamo šampon za pranje in voskanje  Nano Wax&Wash iz linije izdelkov Kent. Prednost šampona, ki se skoraj ne peni in zaradi nanotehnologije ne vsebuje silikona je, da v zelo kratkem času doseže stopnjo največje kakovosti čiščenja. Hkrati vsebuje tudi mešanico voskov, ki na površini pustijo bleščeč sijaj, omogoča pa tudi hitro sušenje, saj ga ni treba brisati in tudi zaradi tega preprečuje nastanek vodnih madežev.