0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Pravila pri poliranju avtomobila

Pravila pri poliranju avtomobila

23.04.2022

Marsikatera praska in odrgnina na avtomobilski pločevini lahko izgine s pomočjo dobre polirne paste in prave tehnike poliranja. Za začetek svetujemo ročno poliranje vozila. V primeru, da ne bi bilo zadovoljni z učinkom, je naslednji korak strojno poliranje.

Ne glede na izbiro načina poliranja je pomembna kakovost polirnih past. Pogosta napaka so poceni paste, ki lahko na vozilu pustijo trajne posledice.

Preden se lotimo dela, moramo vozilo temeljito oprati. Z vozila, tudi pri kolotekih, je treba ostraniti vso umazanijo. Posvetite se tudi režam in špranjam. Najprej vozilo temeljito operite z visokotlačnim čistilcem, nato pa še z gobo in na koncu dobro vse površine, tudi okoli žarometov, kljuk, antene, obrišite s krpo. Avto naj bo pred poliranjem suh. Moderni avtomobili imajo poleg pločevine veliko detajlov iz različnih materialov, od stekla do plastike in kroma. Pred poliranjem, ki ga naredite v prostoru, ki ni vlažen, jih zaščitite s trakovi.

Navodila za poliranje so enostavna - na očiščeno površino, kjer je praska, nanesemo polirno pasto, nato pa z gobico drgnemo s krožnimi gibi po površini. Za najboljši učinek je smiselno nato površino še spolirati s pomočjo ustreznega mehkega nastavka, ki ga namestimo denimo na klasični vrtalni ali vijačni stroj. Na določenem delu avta najprej poskusimo z mehkejšo kombinacijo paste in gobice. Če delate s strojem, ga najprej nastavite na manjše vrtljaje, če niste zadovoljni z učinkom, pa jih postopoma povečujte. Poliranje naj bo ves čas čim bolj enakomerno, naš nasvet pa je, da polirate panel za panelom in ne cele strehe ali vrat naenkrat.

Po koncu poliranja odstranimo zaščite in avtomobil še enkrat operemo, ga obrišemo in posušimo, krpe in gobe, ki smo jih uporabili med poliranjem, pa temeljito očistimo pod tekočo vodo. Na koncu lahko lak premažemo še z zaščitnim voskom.

Tržišče je preplavljeno z raznimi pastami, kremami, voski, premazi, tekočinami in drugimi proizvodi za poliranje vozil. Izberite uveljavljenega proizvajalca s certifikatom. V liniji izdelkov Kent ponujamo širok nabor kakovostnih polirnih in loščilnih sredstev od fine do grobe polirne paste Performance Compound in Abrasive, ki odstranjujejo praske na barvanih površinah z doseganjem visoke stopnje sijaja in generalne obnovitve barve. V ponudbi najdete tudi Nano Performance Polish polirno pasto, ki vsebuje mini delce, ki prodrejo tudi v najmanjše praske in napake, ter jih odpravi ter tako zagotovi odličen sijaj. Polirna pasta nudi tudi zaščito pred rjo in soljo. Pri nas najdete tudi vosek v spreju za čiščenje in poliranje motornih delov in ostalih površin.