0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Priprava avtomobila na pomlad

Priprava avtomobila na pomlad

21.03.2022

Topli in sončni pomladni dnevi kar vabijo na izlete. Da bo pot z vozilom po dolgih zimskih mesecih brezskrbna, je treba poskrbeti tudi za pripravo vozila na toplejše dni. Ni dovolj zgolj le zamenjati zimske pnevmatike za letne. Preveriti je treba vse tekočine, pomembne za delovanje motorja: hladilno tekočino, tekočino za stekla in raven olja. Redno vzdrževanje avtomobila lahko njegovo življenjsko dobo podaljša tudi za četrtino.

Zaradi več vlage in umazanije, ki se pozimi nabirata v sistemu, je treba v toplejših dneh preveriti in po potrebi zamenjati filter za prezračevanje potniške kabine. Preden na dan udarijo višje temperature, je priporočljivo prečistiti še klimatski sistem in ga napolniti s hladilnim plinom. Za vsak avtomobil je predpisan tudi pritisk v pnevmatikah; zapisan je v servisni knjigi, v kateri lahko preverite, kolikšen ustreza vašemu avtomobilu.

Veliko voznikov se požvižga na pranje avtomobila in ga v pralnico odpeljejo, ko je že povsem umazan. Kdaj se torej odločiti za pranje avtomobila in kako se tega lotiti? Na izbiro imate avtomatske avtopralnice, ročne avtopralnice, lahko pa se opravila lotite sami. Sončni dnevi so vsekakor idealni, da svojega konjička temeljito očistite tako od zunaj kot od znotraj. Avtomobil se vedno čisti od strehe navzdol. To pa zato, ker je pri kolesih in pragovih najbolj umazan, prav tam pa na gobi, s katero perete avtomobil, ostane največ umazanije, peska in drugih materialov, ki lahko poškodujejo barvo vašega avtomobila. Avtomobil je priporočljivo oprati tudi spodaj, saj s tem dobro zaščitimo dele vozila, ki so pozimi najbolj izpostavljeni soli in pesku. Poleg pranja zunanjosti je pomembna tudi čistoča v notranjosti vozila. Čiste steklene površine se bodo manj rosile, voznik bolje vidi, vožnja pa je s tem varnejša.

Priporočamo šampon za pranje in voskanje  Nano Wax&Wash iz linije izdelkov Kent. Prednost šampona, ki se skoraj ne peni in zaradi nanotehnologije ne vsebuje silikona je, da v zelo kratkem času doseže stopnjo največje kakovosti čiščenja. Hkrati vsebuje tudi mešanico voskov, ki na površini pustijo bleščeč sijaj, omogoča pa tudi hitro sušenje, saj ga ni treba brisati in tudi zaradi tega preprečuje nastanek vodnih madežev.