0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Redno in pravilno umivanje rok je učinkovita strategija za zdravje

Redno in pravilno umivanje rok je učinkovita strategija za zdravje

23.03.2022

Pravilno in redno umite roke so pogoj za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni. Na koži rok se zadržujejo mikroorganizmi različnih izvorov. Ti na rok pridejo v stiku z drugimi deli telesa, drugimi osebami, ali okoljem. Na primer pri delu v avtomehanični delavnici.

Mikroorganizmi niso nedožni, saj so lahko vzrok številnih obolenj. Pravimo jim kar bolezni umazanih rok. Strokovnjaki priporočajo, da se roke umiva redno, vedno ko so umazane, po vsakem delum doma, ali na delovnem mestu. Za poklice, kot je na primer avtomehanik, pri katerem se ukvarjajo z nečistimi opravili, je to še pomembneje, saj pri delu na koži mimogrede nastanejo majhne ranice, ki so lahko vzrok okužb.

Redno in pravilno umovanje rok je učinkovita strategija za zdravje. Roke pravilno umijemo tako, da jih umivamo pod tekočo in ne stoječp vodo. Voda naj bo topla, saj bolje uničuje povzročitelje okužbe od hladne. Milo je treba uporabljati vsaj 15 sekund, prav toliko časa ga je treba z rok izpirati. Skupen čas umivanja rok naj bo pol minute. Temeljito namilimo in zdrgnemo vse predele rok, od prstov do zapestja in dlani. Ne pozabite umiti območij med prsti, pod nohti, na konicah prstov, palcev, to so najbolj spregledani predeli rok. Pri tem s prstov in drugih delov rok snemite prstane in drugi nakit. Ravno na teh mestih se zadržujejo in kopčijo mikroorganizmi. Po izpiranju je treba rok temeljito osušiti s čisto bombažno, ali še bolje, papirnato brisačo.

Roke so vaše najdragocenejše orodje - poskrbite za njih!

Po umivanju je priporočljivo roke zaščititi z zaščitnimi kremami. Posebne kreme ustvarijo zaščitno plat, ki preprečuje prodiranje škodljivih snovi v pore na koži ter hkrati zagotovljajo, da roke po končanem delu lažje očistiti, hkrati pa se ob redni uporabi poveč odpornost kože pred škodljivimi posledicami dela in vremenskimi vplivi.

Posebej za zaposlene v avtomobilski dejavnosti je pomembno, da uporabljajo specializirana sredstva za čiščenje in nego rok, ki niso preveč agresivna. Linija specializiranih proizvodov Dreumex je namenjena ravno tistim, ki si "kruh" služijo z rokami in so vsakodnevno v stiku z raznoraznimi olji, mastjo, smolami, laki, katranom, lepili, barvami, črnili... Dreumex ponuja celoten program izdelkov za nego in varstvo rok delavcev v avtomobilski in drugih industrijah, kjer si delavci roke umažejo med delom.