0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Redno vzdrževanje vrtnega orodja za dolgotrajno uporabo

Redno vzdrževanje vrtnega orodja za dolgotrajno uporabo

11.04.2022

Pri vrtnem orodju velja rek "kolikor denarja, toliko glasbe." Zanj se splača odšteti več denarja, a to še ne pomeni, da ga ni treba stalno vzdrževati, da vam bo služil mnogo let. Treba ga je čistiti, brusiti, barvati, … Uporabite posebna čistilna sredstva.

S prihodom toplih dni je prišel čas za intenzivno rabo vrtnega orodja. Če ste po koncu lanske sezone dobro poskrbeli za vrtno orodje, potem spomladi ne bi smeli imeti težav. Če pa ste z lopat, grabelj, motike, vil, samo sprali umazanijo in orodje odložili v kot garaže, boste za njegovo uporabo spomladi potrebovali več priprave.

Verjamemo tudi, da ne želite vsako leto kupovati novih kosov orodja, ki ni poceni. 

Zato je še toliko bolj pomembno pravilno vzdrževanje od samega začetka. To vam bo s pravilnimi čistilnimi sredstvi vzelo le nekaj minut časa. Lesene ročaje ne glede na to, ali so dolgi ali kratki, je priporočljivo redno čistiti pred umazanijo z vlažno krpo, vsaj enkrat na leto pa jih morate zbrusiti z najboljšimi sirkovim papirjem in premazati s posebnim oljem za les. S tem boste imeli dober oprijem čez vse leto. 

Pri kovinskih in s plastiko prevlečenih ročajih nečistoče odstranite s temeljitim pranjem. Intenzivna uporaba lahko privede do različnih razpok in nepričakovanih poškodb. Največja težava je, da bo vrtno orodje napadla rja. Najbolj učinkovit način za čiščenje kovinskih delov je uporaba posebnih čistilnih sredstev, kot je specialno olje v razpršilu Special Oil Spray iz linije Caramba, ki nudi odlično proti korozijsko zaščito z učinkom izpodrivanja vlage.