0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / S čim najbolj učinkovito odstranimo led s stekla vozila?

S čim najbolj učinkovito odstranimo led s stekla vozila?

20.12.2023

Vozniki, ki svojih vozil nimajo parkiranih v garaži ali pod nadstreški imajo številne možnosti, kako v mrzlih dneh odtajati zaledenela stekla na vozilu. Vse tehnike in pripomočki tudi niso primerni.

Kaj je priporočljivo in čemu se izogibajte, če želite ohraniti stekla in brisalce nepoškodovane, ko se želite znebiti ledu na vetrobranskem steklu svojega vozila in vseh drugih steklenih površinah? Strgala so najbolj razširjen pripomoček za strganje ledu z vetrobranskega stekla. A morate biti previdni. Predvsem plastična strgala lahko na steklu pustijo vidne sledi, hkrati pa je to zamudno opravilo, sploh pri današnjih avtomobilih, ki so precej višja in večja, imajo večja stekla in so opremljena s kamerami za vetrobranskem steklom. Prav del stekla za katerim je nameščena kamera je po navadi najtežje dosegljiv s strgalom. V primeru, da steklo ni primerno očiščeno, ne bodo delovali niti asistenčni sistemi vozila. Nikar stekla ne polivajte s čistim alkoholom, saj lahko poškodujete tesnila. Če se boste odločili, da boste steklo enostavno polili z vročo vodo, lahko slednje zaradi temperaturnih razlik poči. Eden od udobnejših načinov so grelci zraka, ki pa so dragi. Cenovno najbolj ugodna in učinkovita rešitev je sprej za odmrzovanje stekel. Popršite, počakate nekaj sekund in s strgalom nežno odstranite ostanke ledu s stekla.

V naši liniji izdelkov Caramba najdete odstranjevalec ledu De-icer. Razpršilo hipno odstrani led in zmrzali z oken avtomobilov, ter preprečuje ponovne zamrznitve oken avtomobilov. Naš nasvet: stekla enakomerno napršite s sredstvom in počakajte trenutek, da začne učinkovito delovati. Nato s krpo ali lopatico obrišete steklo do suhega.