0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / S pravilno nego ohranite prvotni izgled usnjenih sedežev

S pravilno nego ohranite prvotni izgled usnjenih sedežev

26.03.2022

Občutljivo usnje, ki obdaja avtomobilske sedeže, bo ostalo prožno in lepo le ob redni negi. Usnjene površine redno čistimo z vlažno bombažno krpo, nekajkrat na leto pa usnje očistimo z originalnimi sredstvi za nego usnja, da preprečimo nastanek madežev, zbledelost, izsušitev in togost usnja.

Čeprav je usnje zelo trpežen in trajen material, pa se z leti stara, postaja trdo, rado se lušči, na njem se pojavljajo razpoke. Velika napaka lastnikov vozil je, da varčujejo pri negi usnja in odstranjevanju madežev s tem, da uporabljajo kreme za roke in telo, celo kreme za čevlje in raznorazne razmaščevalce. S tem naredimo več škode kot koristi. Da bodo usnjeni deli v vozilu ostali čim dlje prvotnega videza in ohranili narave lastnosti, je potrebna uporaba posebnih specializiranih preparatov.

Za čiščenje sledi pisal ali raznih barv z usnjenih avtomobilskih sedežev je na voljo posebna pena za nego usnja. Pomembno je, da čistilna sredstva najprej preizkusimo na skritem delu, saj je barva usnja v različnih avtomobilih različno obstojna. Po čiščenju umazanih delov (olja, voska, maščobe, pisal, čokolade …) je priporočeno usnje premazati še z mlekom za nego usnja in ga zaščititi pred razpokami in poškodbami. S posebnimi penami in kremami usnju povrnemo prvotni sijaj in mehkobo, hkrati pa bo imelo usnje  svež vonj in prožnost.

Velika napaka lastnikov vozil je, da varčujejo pri negi usnja in odstranjevanju madežev.

Za odstranjevanje trdovratne umazanije iz usnja na sedežih, vratih ali armaturni plošči priporočamo preprosto čistilno sredstvo na vodni osnovi, brez topil in silikonov Kent Performance NLR, ki odstranjuje trdovratne umazanije iz usnja.

Za blago čiščenje in  dopolnjevanje naravnih olj v usnju pa uporabite kremo Kent Performance NLC - krema za vzdrževanje usnja, oziroma čistilno peno za usnje - Leather care foam iz linije Caramba, ki je bila razvita za osvežitev in konzerviranje gladkih in perforiranih usnjenih materialov na sedežih in podobni opremi v osebnih vozilih. Krema ščiti material pred novo umazanijo in krhkostjo ter deluje antistatično.