0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Smola borovcev je trdovratna

Smola borovcev je trdovratna

22.03.2022

Smola, ptičji iztrebki in mušice na karoseriji vozila. Odstranite jih takoj. Posledice so trajne

V poletnem času vsakdo rad parkira avtomobil v senco, vendar pa ni vsaka senca varna za vaše vozilo. Avtomobila nikar ne zapeljite v senco dreves, ki izločajo smolo. Niti za kratek čas, če ne želite, da bo okrašen z borovo smolo ali ptičjimi iztrebki.

Če "škodo" odkrijemo takoj, lahko madež varno odstranimo, v nasprotnem primeru nastanejo vidne poškodbe, ki jih ni tako lahko popraviti. Smola in ptičji iztrebki agresivno delujejo na avtomobilski lak, se vpijajo v barvo in jo razjedajo. Če smolo dalj časa pustite na karoseriji avtomobila, se ta tako prilepi na avtomobil, da lahko pri odstranitvi le-te trajno poškodujete barvo. 

Številni se ob najmanjši poškodbi na površini laka zatekajo k poliranju. Z vsakim takšnim postopkom se lahko navede odstrani nevidni sloj avtomobilske barve. Zato se je tega opravila, ki mora biti narejeno strokovno, treba lotiti samo izjemoma.

Ptičji iztrebki intenzivno prodirajo v barvo in tudi po daljšem obdobju na njem puščajo temne madeže, ki jih le težko odpravimo. Prav zato je treba madež smole ali iztrebkov odstraniti takoj. V nobenem primeru ne uporabljajte razredčil ali bencina, saj lahko poškodujete lak.

Za odstranitev priporočamo specialen odstranjevalec drevesne smole - Tree Sap Remover iz linije izdelkov Caramba. Odstranjevalec je primeren tudi za odstranjevanje madežev katrana, olja in voska iz lakiranih površin, stekla, plastike ali kroma, njegova glavna prednost pa je, da samostojno in nežno raztaplja madeže drevesne smole, ne vsebuje aromatov in kloriranih ogljikovodikov, pri pravilni uporabi pa tudi ne razjeda originalnih avto lakov.