0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Spomladansko čiščenje motocikla

Spomladansko čiščenje motocikla

01.04.2022

Ob začetku pomladi in sončnih dneh so prvi motoristi že zapeljali na ceste. Varnost in tehnično delujoč motor morata biti pogoj, da se odpravite na prvo vožnjo z motociklom, ki je več mesecev "spal zimsko spanje". Enako velja za nego in čistočo motocikla. Pomembno je, da pred prvo vožnjo in po vsaki daljši vožnji dobro očistite zavore, verigo motornega kolesa, pnevmatike in vse lakirane površine.

Nepisano pravilo je, da imajo tisti, ki že jeseni dobro poskrbijo za motor - očistijo motor, namažejo verigo, napolnijo posodo z gorivom do vrha, povečajo tlak pnevmatike na 3,5 bare, svoj motocikel že dobro pripravljen na prvo vožnjo. Če ste to zanemarili, dobro preverite vse vitalne dele, od kolesa do kolesa. Določene točke pri motorjih znajo pregledati samo serviserji. So pa stvari, ki jih lahko storite sami in lahko bistveno vplivajo tako na varno vožnjo, kot življenjsko dobo enoslednega vozila. Govorimo o negi motocikla. Veriga motorja je na brezpotjih izpostavljena prahu, blatu, ... Vedno bi morali biti pozorni, da interval mazanja verige prilagodimo tipu motorja, terenu vožnje in tipu mazivnega razpršila za verige. Skrbeti moramo, da je brezhibna in čista. Priporočamo visoko učinkovito specialno čistilo za pogonske verige motornih koles Motorcycle Chain Cleaner iz linije izdelkov Caramba. Čistilo čisti in razmaščuje s pomočjo posebnih topil ter nežno in učinkovito odstranjuje oprijeto zasušeno umazanijo in ostanke, pomembno pa je tudi, da ne razjeda gume, plastike in lakiranih površin.

Ko po vožnji perete motocikel, najprej odstranite torbe, prtljago, navigacijo in vse dodatke, ki jih ne želite zmočiti. Ne uporabljajte veliko vode. Uporabite profesionalna čistila, saj so čistila za gospodinjsko rabo zelo agresivna in lahko poškodujejo lak in kromane dele. Preverite, da je detergent varen za uporabo na vseh vrstah barv. Če uporabite visokotlačni čistilec, preverite, ali je treba namazati verigo motorja. Vse dele motorja dobro obrišite s krpo. Ostanke insektov in madeže katrana boste učinkovito odstranili s sredstvi, kot je vsestranski izdelek namenjen negi vseh lakiranih površin motornega kolesa Motorcycle Paint Care iz linije Caramba, ki lošči in lakirano barvo vozila ščiti več tednov. Ne zanemarite zavor, ki so med najbolj izpostavljenimi deli. Brake Cleaner je specialno čistilo za zavore iz linije čistil Caramba. Njegova naloga je, da čisti in razmaščuje npr. bobnaste in kolutne zavore, zavorne ploščice, valje, vzmeti, čeljusti, sklopke, obloge, pritisne plošče in dele sklopke, menjalnike, uplinjače, bencinske črpalke, dele motorja itd ... Hkrati topi zasušene ostanke in pri tem ne pušča sledi.

Ne pozabite, čistoča je dober kazalnik skrbnosti lastnika. Varno vožnjo vam želimo.