0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Strešnih kovčkov ne zanemarjajte

Strešnih kovčkov ne zanemarjajte

04.04.2022

Zimske počitnice so pred vrati. Večina smučarjev odhaja na smučanje z avtomobilom. Pred potjo je treba premisliti, kako s seboj vzeti vse potrebne stvari za uživanje na belih strminah. Strešne sani in strešni kovček sta nepogrešljiva dela opreme, a morata biti pravilno in dobro vzdrževana, da vam bosta služila več kot le nekaj zim.

Na trgu danes najdemo najrazličnejše modele strešnih kovčkov različnih znamk in cenovnih razredov. Če ste v fazi nakupa, priporočamo izbiro kakovostnega kovčka znanega proizvajalca. Svetujemo, da izberete takega, ki se odpira obojestransko in je opremljen s ključavnicami, ki na parkiriščih nepridiprave odvrnejo od kraje. 

Ponujamo vam nekaj pravil za vožnjo s kovčkom na strehi vozila. Preden se odpravite na pot, preverite ali ste nosilce, kovček oziroma prtljažnik dobro pritrdili. Preverite ali ključavnice delujejo in jih po potrebi namažite z mazivom, ki bo preprečilo, da vam bodo zamrznile.

Priporočamo visoko kakovostno mazivo v olju s PTFE, prozorne barve, za mazanje ključavnic iz linije Kent, ki je penetrant in mazivo v enem, na površini pa pusti suh premaz.

Vedeti je treba tudi to, da je vozilo s strešnim kovčkom na strehi višje, zato previdno pri vožnji pod nadvozi oziroma v garažnih hišah. S strešnim kovčkom nikar ne zapeljite v avtopralnice. Med vožnjo prilagodite hitrost, po končanem dopustu pa strešni kovček, če ga nekaj časa ne boste uporabljali, pospravite v garažo. Z njim na strehi je poraba goriva večja.

Preden strešni kovček shranite v suhem in toplem prostoru, ga velja dobro očistiti, saj se po daljši vožnji na njem nabira različna trdovratna umazanija, tudi saje. Temeljito ga očistite tako zunaj kot znotraj. Če so na kovčku nalepke, pod katerimi se nabira umazanija, jih odstranite. Uporabite posebno strgalo. Priporočamo široko strgalo z dolgim ročajem za udobno delo in kot britev ostrimi rezili Pro Glass. Za čiščenje kovčka lahko uporabite Multi Cleaner Gel iz linije čistil Kent. To visoko koncentrirano, intenzivno čistilo na vodni osnovi trajno odstrani rastlinska in mineralna olja, masti, saje in druge nečistoče. Multi Cleaner Gel je alkalno čistilo, ki je učinkovito, a še vedno nežno do površin. Po končanem čiščenju pa lahko kovček premažete še z Kent Nano polirno pasto, ki bo naredila sijaj in zaščito pred soljo in trdovratno umazanijo.