0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Svedru podaljšajte življenjsko dobo

Svedru podaljšajte življenjsko dobo

04.05.2022

Med nepogrešljivimi orodji, ki jih mehaniki uporabljajo pri svojem delu, so tudi svedri. Z njimi morajo vrtati najrazličnejše stvari, od tablic, do odbijačev, velikokrat je treba vrtati na slabo dostopnih mestih in v različne materiale. Pogosto imajo mehaniki celo premalo znanja, na primer, kako pravilno nabrusiti sveder, kakšne so hitrosti svedrov pri različnih materialih in premerih.

Mehaniki si lahko delo olajšajo s posebnimi spreji, ki podaljšujejo življenjsko dobo svedrom. Svedri se lahko hitro pregrejejo. Hladilni spreji pripomorejo, da mehanik lepše zvrta luknjo, hkrati pa se sveder toplotno manj obremeni. Še posebej pri materialih iz nerjavečega jekla je obvezna uporaba hladilnega spreja, enako velja za »gus« oziroma litoželezne izdelke. Mehaniki lahko pritrdijo, da se svedri lomijo pogosto, ko je treba vrtati s svedri manjšega premera. Večinoma vrtajo na nedostopnih mestih in ne na delovni mizi. Včasih je največji izziv voditi sveder naravnost. Hladilne tekočine so takrat zelo dobrodošle.

V liniji izdelkov Kent najdete posebno hladilno tekočino za vrtanje in rezanje Cut&Drill Fluid 2. Namenjena je podaljševanju življenjske dobe orodju, ki se uporablja za vrtanje, rezanje, izrezovanje navojev, itd. Hladilna tekočina ščiti površino z zmanjšanjem oziroma odpravo posledic vročine in trenja, hkrati pa pospeši proces vrtanja in rezanja. Ponujamo tudi posebne svedre iz vrhunskega jekla HSS (hitrorezno jeklo). Njihova dolžina je zasnovana tako, da pripomore k največji možni učinkovitosti, poleg tega so enostavni za uporabo z ročnim orodjem, saj povečujejo stabilnost in nadzor z namiznimi vrtalnimi stroji in zmanjšujejo možnost lomljivosti. Njihova prednost je tudi, da preprečujejo nastanek rje, robove površin pa ohranjajo ostre.