0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Tekočina za stekla je pozimi neprecenljiva

Tekočina za stekla je pozimi neprecenljiva

01.04.2022

Pozimi, ko so stekla vozila neprestano umazana od soli, peska in druge umazanije, je tekočina za stekla neprecenljiva. Preventiva je vedno boljša kot kurativa. Da ne bodo brisalci po vetrobranskem steklu brisali na suho in še bolj zapacali pogleda na cesto, redno dolivajte tekočino, ki poskrbi tudi, da stekla ne bodo zaledenela.

V času dežja, snega, ledu in brozge je nevarno voziti brez tekočine za čiščenje stekel avtomobila. V kritičnem trenutku, ko vozilo na avtocesti „zalije“ umazanija izpod koles tovornjaka,  je pomembno, da v trenutku temeljito očistimo vetrobransko steklo. Zato ne smete dopustiti, da bo posoda namenjena tekočini za pranje stekel, prazna.

Enako nevarna je tekočina, ki pri nizkih temperaturah zmrzuje. Številni neodvisni testi kažejo, da čistilna sredstva pri določeni temperaturi pod lediščem zmrznejo. Strokovnjaki za varno vožnjo opozarjajo na pravilno pripravo zimske tekočine za pranje. Koncentrati praviloma zdržijo zelo nizke temperature, a uporabniki tekočino pozimi zaradi stalno prisotne umazanije mešajo z vodo po navodilih z embalaže in s tem varčujejo s tekočino za pranje stekel.

Treba je upoštevati, da so temperature med vožnjo lahko veliko nižje kot pri mirujočem avtu, zato pretirano razredčevanje ni vedno priporočljivo. Mešanica 2:1 v korist koncentrata zadostuje za vsaj okoli 15 stopinj Celzija pod lediščem, razmerje 1:1 pa do 10 stopinj pod lediščem. 

Pri zares nizkih temperaturah ne varčujte in v posodo nalijte čisti koncentrat.

Priporočamo uporabo čistilnega koncentrata iz linije čistil Caramba. Tekočina preizkušeno učinkoviti čisti stekla in jih varuje pred zmrzovanjem pri temperaturah do minus 20 stopinj Celzija. Koncentrat ima certifikat priznane nemške organizacije Dekra, ki se ukvarja s kakovostjo in varnostjo tehničnih izdelkov. Čistilo v vozilu pušča prijeten vonj in ne vsebuje metanola.