0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Temeljito čiste pnevmatike so varne pnevmatike

Temeljito čiste pnevmatike so varne pnevmatike

01.10.2022

Nega in čistoča pnevmatik in platišč je prav tako pomembna kot čistoča stekel in karoserije. Pnevmatike so edini stik avtomobila s cestiščem in le čiste pnevmatike bodo razkrile poškodbe, ki vplivajo na varno vožnjo.

Pri pripravi avtomobila na pomlad ne pozabite na gume in platišča, ki so bila v zimskem času pospravljena v garažah in skladiščih.

Zavorne obruske in umazanijo iz aluminijastih platišč naj bi odstranili vsakih 14 dni. Za čiščenje uporabimo učinkovito specializirano čistilo, ki ne vsebuje kislin, da ne poškoduje materialov, iz katerih so narejena platišča. Čistilo napršimo na platišča in počakamo, da se posuši, kar pomeni, da je učinkovalo na umazanijo in naredilo zaščitni filter.

Za težje dosegljive dele uporabimo gobo iz mikrovlaken. Po čiščenju je treba ob začetku vožnje večkrat uporabiti zavore, da jih osušimo. Kromanih delov je na avtomobilih čedalje več in so najbolj občutljiva za čiščenje. Zanje so na voljo posebna čistilna sredstva, ki zarjavelim ali matiranim kromanim delom vračajo lesk. Plastične dele čistimo med pranjem karoserije, sijaj pa jim vrnemo s posebnim gelom za nego plastike, ki je tudi v dežju obstojen več mesecev.

Priporočamo negovalno sredstvo Tyre Care s podpisom Caramba. Z njim je čiščenje preprosto, učinek pa dolgotrajen. Vsebuje negovalno emulzijo ter dodatke, ki ustvarjajo učinek leska in čistosti. Za platišča uporabite Carambino čistilo “Brilliant” Wheel Rim Cleaner, ki odstrani umazanijo od zaviranja in daje jeklenim, aluminijastim, kromiranim ali lakiranim platiščem enakomeren visok sijaj in odstrani močno sprijeto ali zapečeno umazanijo.