0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Triki proti zamrznjenim vratom in ključavnicam vozila

Triki proti zamrznjenim vratom in ključavnicam vozila

03.04.2022

Ključavnice na vratih vozil v zimskih meseci velikokrat zamrznejo. Prav tako vrata vozila. Obstajajo enostavni triki in profesionalna sredstva, s katerimi lahko preventivno preprečimo, da bi zjutraj izgubljali dragocen čas in živce z zamrznjenimi vrati.

V mrzlih dneh ni nikoli priporočljivo prati avtomobila. Sušilci v avtopralnicah niso nikoli dovolj zmogljivi, da bi povsem posušili odvečno vodo, ki zaide med reže vrat in v mrzlih dnevih in nočeh zamrzne. Zjutraj zato morda ne boste mogli odpreti vrat, če jih boste skušali odpreti na silo, pa tvegate, da poškodujete zaščitno gumo, ki obroblja okvirje.

S posebnimi sredstvi lahko to preprečite, mrzla jutra pa so veliko prijetnejša. Vse kar morate narediti, je da gumo okoli vrat premažete s posebnimi preparati.

Ključa v ključavnice ne potiskajte na silo, saj je lahko škoda zaradi tega na vozilu še večja.

Priporočamo uporabo visoko kakovostne 100-odstotne silikonske masti za mazanje avtomobilske gume S100 iz linije izdelkov Kent. Masti, ki se nanese na vremensko izpostavljene dele, se vpije v material, vendar vseeno deluje kot mazivo. Odporna je do temperatur 75 stopinj Celzija pod lediščem, obstojna je tudi pri pranju z vročo vodo in neprebojna pri visokih napetostih.

Druga težava so zamrznjene ključavnice na vratih. Ključa v ključavnico ne potiskajte na silo, saj je lahko škoda zaradi tega na vozilu še večja. Ogrevanje z vžigalnikom ali sušilcem za lase ni najbolj prijetno in zaželeno, še najbolj učinkovit in najlažji način je, da že prej poskrbim, da nam ključavnica ne bo zamrznila. Ključavnico dobro očistimo in nanesemo mazivo, ki bo preprečilo zamrzovanje.

Priporočamo zelo kakovostno prozorno mazivo v olju s PTFE za mazanje ključavnic iz linije Kent, ki se uporablja tudi za mazanje zavornih pedalov, pedalov sklopk, tečajev, mehanizmov sončne strehe,...