0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Učinkovito čiščenje pištol za kartuše

Učinkovito čiščenje pištol za kartuše

07.05.2022

Med nepogrešljivimi orodji v avtomobilski industriji in s tem v vsaki mehanični delavnici so pištole za kartuše, bodisi ročne, baterijske ali pnevmatske. Uporabljajo se za natančno nanašanje oziroma vbrizgavanje lepil in smol. Strokovnjaki med menjavo vetrobranskih stekel z ročnimi pištolami za kartuše na očiščeno mesto pod pritiskom vbrizgajo posebno lepilo, ki se hitro suši in s tem zagotavlja varno vstavitev stekla na vozilo in s tem strukturno trdnost vozila. Na celoten obod okoli stekla mora izurjen strokovnjak natančno nanesti mokro lepilo. Od usposobljenosti strokovnjaka in tudi orodja je odvisno, ali bodo po popravilu oziroma menjavi določenega dela na steklu ali drugih površinah vozila vidni madeži.

Če pištole za kartuše pravilno vzdržujemo in čistimo, bomo lahko z njimi naredili več popravil. Pomembno je, da se pištola očisti takoj po uporabi, saj se lepilo, dokler je mokro, da očistiti s čistili. Če je lepilo suho, je treba orodje očistiti fizično. Naš nasvet je, da orodje očistite po vsaki uporabi, pri tem pa vam priporočamo uporabo visoko kakovostnega maziva v olju prozorne barve iz linije izdelkov Kent. Njegova posebnost je trojno delovanje, saj penetrira, podmazuje in ustvari PTFE sloj, ki zagotavlja kakovostno, suho ter dolgoročno zaščito.

Varna ponovna pritrditev vzvratnih ogledal po tem, ko je prvotno lepilo popustilo ali pa je bilo zamenjano vetrobransko steklo, na prvi pogled ni tako preprosta, kot se zdi. Navsezadnje je kvalitetna pritrditev ključnega pomena za splošno prometno varnost. Z novim izdelkom »High Bond Kit« KENT zdaj ponuja novo rešitev, ki je primerna za profesionalno uporabo z najvišjimi zahtevami po kakovosti.