0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Vinjeto zamenjajte, ko je steklo toplo

Vinjeto zamenjajte, ko je steklo toplo

13.04.2022

Staro vinjeto na vetrobranskem steklu vozila zamenjajte, ko temperature ne bodo pod lediščem. Najbolje je to storiti po daljši vožnji, ko je notranjost vozila in s tem steklo ogreto. V pomoč lahko uporabite tudi sušilnik las.   

Uredba o cestninskih cestah in cestnini pravi, da je treba stare vinjete odstraniti. Vzrokov za to je več, od lažjega nadzor vinjet, do tega, da je preglednost iz vozila boljša.    

V pomoč pri odstranjevanju nalepk so strgala za vinjete. Ob odstranjevanju vinjete se pogosto zgodi, da na steklu ostanejo madeži lepila. Priporočamo uporabo profesionalnega čistila Citrus Cleaner iz linije čistil Kent. Citrus čistilo je hitro in učinkovito intenzivno čistilo na osnovi izvlečkov citrusa. Čistilo hitro odstrani ostanke lepila z površine, brez da bi jo poškodoval, pri tem pa pusti prijeten vonj. 

Preden nalepite novo vinjeto s čisto krpo dobro obrišite del stekla, kamor jo boste nalepili. Novo vinjeto nalepite na skrajni rob vetrobranskega stekla zgoraj. Nekateri jo nalepijo tudi zgoraj na sredino pod vzvratno ogledalo. Vsekakor pa poskrbite, da vam nalepka ne bo motila pogleda na cesto.    

V primeru prometne nesreče ste upravičeni do nove vinjete, a morate vinjeto s stekla odstraniti in ga skupaj s posebnim obrazcem predložiti Darsu. V primeru, da vozilo, na katerem je vinjeta, prodate, ste do nove vinjete ali povračila zanjo upravičeni, če vozilo odjavite iz prometa in vinjeto prav tako odstranite. Tudi tukaj ne pozabite na obrazec.