0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Vklopimo gretje v vozilu in steklo poči

Vklopimo gretje v vozilu in steklo poči

28.04.2022

Statistično gledano se največ poškodb na vetrobranskih steklih vozil zgodi pozimi, ko je zaradi posipanja cest in kamenja na cesti več menjav poškodovanih stekel. Ko steklo poči ali se poškoduje, je pomembna kakovostna zamenjava stekla s pravimi orodji in preizkušenim materialom.

Manjše poškodbe na vetrobranskem steklu, ki jih opazite tudi v obliki pik, najpogosteje povzročijo majhni kamenčki izpod koles avtomobilov. Naše priporočilo je, da zmanjšate hitrost in upoštevate varnostno razdaljo. Nekatere pike so tako majhne, da jih brez natančnejšega pregleda težko opazimo. Marsikatera poškodba stekla se spremeni v razpoko šele v mrzlih dneh, ko v poškodbo pride voda in zamrzne. Steklo nemalokrat takrat poči. Poči lahko tudi zaradi temperaturnih razlik, ko ob zunanji temperaturi na hitro ogrejemo kabino in vetrobransko steklo.

Ko opazite poškodbo na steklu, na mesto poškodbe takoj pritrdite obliž, s katerim boste poškodbo zaščitili pred vodo in umazanijo ter omogočili lepše izvedeno popravilo, če pa steklo poči, ga morate nujno zamenjati. To ni pomembno zgolj zaradi vidljivosti, ampak tudi zato, ker vetrobransko steklo prispeva h karoserijski trdnosti vozila in s tem varnosti.

V naši liniji izdelkov znamke Kent ponujamo lepili za vetrobranska stekla Screenfix 30 in Screenfix 90, s katerim lahko klepar v kratkem času zamenja steklo na vozilu, saj je lepilo za steklo razvito posebej za zasteklitev prevoznih sredstev. Ne vsebuje isocionatov in topil in se hitro suši. Odvečno lepilo se enostavno odstrani in ima odlične lepilne sposobnosti. Testiran je za certifikat FMVSS212 po 90 minutah z dvema zračnima blazinama.