0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Vzdrževanje usnjenih površin

Vzdrževanje usnjenih površin

01.06.2022

Občutljivo usnje bo ostalo prožno in lepo le ob redni negi. Usnjene površine redno čistimo z vlažno bombažno krpo, nekajkrat na leto pa usnje očistimo z originalnimi sredstvi za nego usnja, da preprečimo nastanek madežev, zbledelost, izsušitev in togost usnja. 

Čeprav je usnje zelo trpežen in trajen material, pa se z leti stara, postaja trdo, rado se lušči, na njemu se pojavijo razpoke. Da bodo usnjeni deli na plovilu, vozilu in doma ostali čim dlje prvotnega videza in ohranili naravne lastnosti, je potrebna uporaba posebnih specializiranih preparatov.

Za čiščenje sledi umazanije na usnjenih površin je na voljo posebno čistilo za čiščenje usnja.

Pomembno je, da čistilna sredstva najprej preizkusimo na skritem delu, saj je barva in kvaliteta usnja različna. 

Po čiščenju umazanih delov (olja, voska, maščobe, pisal, čokolade …) je priporočljivo usnje premazati še s kremo za nego usnja in ga zaščititi pred razpokami in poškodbami. S posebnimi čistili in kremami usnju povrnemo prvotni sijaj in mehkobo, hkrati pa bo imelo usnje svež vonj in prožnost.

Za odstranjevanje trdovratne umazanije z usnja priporočamo preprosto čistilno sredstvo na vodni osnovi, brez topil in silikonov Kent Performance NLR.

Za blago čiščenje in  dopolnjevanje naravnih olj v usnju pa uporabite kremo Kent Performance NLC - krema za vzdrževanje usnja, ki je bila razvita za osvežitev in konzerviranje gladkih in perforiranih usnjenih površinah. Krema ščiti material pred novo umazanijo in krhkostjo ter deluje antistatično.