0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Z aditivi nad težave s puščanjem

Z aditivi nad težave s puščanjem

10.04.2022

Okvare menjalnikov, motorja, hladilnika ali klimatskega sistema so pogosto posledica obrabe vozila. Gre za potrošni material, ki je posledica staranja vozil. V pomoč pri krpanju razpok in luknjic v sistemih so aditivi, a pozor. 

Ponudba aditivov na trgu je ogromna. Ogromno različnih dodatkov je na trgu za iste sisteme. Na primer za hladilnik obstaja dodatek za čiščenje ali za tesnjenje, pomembno je tudi, kje nastane razpoka ali je to na motorju ali hladilniku sistema. Ali gre za aluminij ali kakšen drug material. Strokovnjaki opozarjajo, da resni proizvajalci aditivov delajo usmerjeno. Le na ta način je možno doseči dober učinek. Z nizko cenovnimi in nepreverjenimi dodatki za tesnjenje hladilnega sistema utegnete imeti obilico težav.

Težava je tudi, da ljudje odštejejo 15 ali 20 evrov za aditiv, ne preberejo pa navodil za uporabo.

Z nepravilno uporabo lahko na primer zamašimo vse kanale v motorju, to pa poveča stroške popravila. Navodila je treba podrobno prebrati tudi zato, ker se določeni dodatki mešajo samo z vodo, kar pomeni, da jih moramo pozimi uporabljati samo v ogrevanih prostorih. Če piše, da se jih ne sme mešati z določenim zadevami, se je tega treba tudi držati. Drugače pride do kemičnih reakcij, v motorju se lahko ustvari določen kamen, ki bi se moral ustvariti šele, ko pride sredstvo v stik z zrakom. 

Pri puščanju sistemov, ni važno katerih, je problem treba rešiti sistematično z aditivi preverjenih znamk. Priporočamo izdelke za tesnjenje iz linije Kent, kot je Engine Stop Leak, ki poživlja stara oljna tesnila motorja in ustavi večino uhajanja nafte, zmanjšuje porabo olja in čistost izpuha. Dodatek Gearbox Stop Leak zatesni luknje v menjalniku in prepreči puščanje olja menjalnika, izdelek Radiator Stop Leak pa preprečuje uhajanje tekočin, izboljšuje tesnila, ščiti sistem pred korozijo. Rezultat je učinkovitejše hlajenje sistema.