0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Zamrznjenih stekel ne spuščajte na silo

Zamrznjenih stekel ne spuščajte na silo

02.04.2022

V mrzlih jutrih pogosto zamrznejo stekla na avtomobilu. Ne le vetrobransko, temveč tudi stranska. Nikar jih ne poskušajte spustiti na silo. Zlomite lahko t. i. škarje, ki potiskajo steklo gor in dol, steklo na oknu pa vam bo, ko se odtali, zgrmelo iz okvirja. 

Vožnja z zmrznjenimi ali orošenimi stekli je tudi nevarna. Že pri speljevanju na parkiriščih, kjer je veliko pešcev. Policisti opozarjajo, da za čista stekla in dobro vidljivost poskrbite še pred vožnjo. Vožnja z zaledenelimi okni vas lahko stane 200 evrov.

Ko se prebijete v vozilo, vžgite motor in nastavite ogrevanje klimatske naprave na polno moč.

Pri globoko zamrznjenem vozilu velja pravilo, da ste potrpežljivi. Toplo se oblecite in si vzemite čas, da počasi odtajate vozilo. Najprej se poskušajte prebiti v avtomobil. Ne uporabite kovinskih predmetov, ampak namenska strgala, s katerimi na grobo odstranite večje kose ledu. Pri debelem oklepu ledu si pomagajte s posebej namenjenimi razpršili proti zamrzovanju. Pri debelem sloju ledu je treba postopek ponoviti, da se razgradi ves led. Tovrstna sredstva hkrati za kratek čas varujejo pred ponovno zaledenitvijo.

Priporočamo Caramba odstranjevalec ledu in ivja iz avtomobilskih stekel, vzvratnih ogledal ter žarometov. To je brezbarvna, prozorna, hitro hlapljiva tekočina z učinkom odstranjevanja ledu in z dobro sposobnostjo raztapljanja ostankov vode za pršenje in ostankov umazane vode na avtomobilskih steklih. Je brez dodatka metanola.

Ko se prebijete v vozilo, vžgite motor in nastavite ogrevanje klimatske naprave na polno moč, prižgite tudi ogrevanje zadnjega vetrobranskega stekla. V nepredvidljivem mrzlem vremenu pri avtomobilih, ki so parkirani na ravni podlagi, ne aktivirajte ročne zavore, saj se utegne zgoditi, da bo zaradi vlage primrznila.