0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Zima je pečat pustila tudi na terasah in tlakovcih

Zima je pečat pustila tudi na terasah in tlakovcih

12.04.2022

Pomlad je čas, ko se začnemo po „zimskem premoru“ posvečati okolici hiše, vrtu, terasam in balkonom. Sneg in nizke temperature so na ploščicah in tlakovcih pustile razpoke, razširili so se mah in lišaji. Ponujamo nekaj uporabnih namigov, kako se hitro in enostavno rešiti težav.

Mah je na terasah in balkonih nezaželen pojav. Ne samo zaradi estetskega videza, ampak tudi zaradi spolzke podlage. Ker so leseni podi občutljivi na agresivna čistila, ki lahko povzročijo trajne poškodbe, uporabite za to namenjena posebna sredstva. Pozidava ni prava rešitev, saj mora les dihati.

Najprej moramo teraso fizično očistiti plevela in mahu.

Le na ta način zagotovimo, da bodo čistila dobro opravila svoje delo in bo dosežen dolgotrajni učinek. Na spletu lahko preberemo nasvete, da lahko leseno pohištvo dobro očistite tudi z mešanico limone in vode, a morate vedeti, da so tla ali pohištvo iz tikovine oziroma drugega lesa zelo občutljivi na sončno svetlobo, vlago in razlike v temperaturi. Temperaturne razlike so med zimo in poletjem lahko tudi več kot 50 stopinj Celzija.

Zaradi vpliva teh dejavnikov pohištvo izgubi svojo barvo. Zato priporočamo Moss and Algae Remover, čistilo za zunanje površine iz linije proizvodov Caramba, ki učinkovito in dolgotrajno čisti zunanje površine, njegova posebnost pa je, da je blago ter za floro in prst neagresivno. Gre za večnamensko čistilo, s katerim lahko čistite kamen, talne in stenske keramične ploščice, beton, les in steklo. Prednost čistila je, da preprečuje ponovni pojav in neželeno rast lišajev in maha. Wood Cleaner pa je čistilo za les, ki odstranjuje rahle zelene obloge in sivo kopreno, na površini pa ustvarja sijoč zaščitni film, ki odbija umazanijo.